20

Hola amigos!

Har precis badat, body buttrat mig själv och pluggat hälsopedagogik. Intressant. Men jag luktar som en frukt just nu. Jag blir typ hungrig... Mina problem är överväldigande.

Jag känner att det blir ingen kvalité på inläggen nu för tiden. Just nu beror det på att jag inte lever särskilt fancy direkt. Är man på dagis (förlåt Pia, förskola), så klär man sig efter det i alla fall gör jag det. Har jag för tajta jeans kan jag typ inte sitta ner, så det går bort. Har jag för tunna tröjor fryser jag och vill typ dö, så det går bort. Och har jag för snygga kläder, är det säkert någon som rånar lägga i en riktigt snygg nysning med fyllning. Så det går bort.

Missförstå mig inte, jag älskar dagis i alla fall! Ska nog ta och bli fröken trots allt.

Rubriken: min bror fyller 20 år i morgon. Happ, tänker ni. Men det är stort, tycker jag. Min lilla storebror. 20. Det var inte länge sedan han sa att allemansrätten var en maträtt som alla fick äta, förutom Olle som var så allergisk mot nötter (vilken unge kommer på en så bra teori va!). Gulle.

Nej nu ska jag sova, men först ska vi få en bild på min göör snygga klocka som jag köpte på ur&penn för halva prise. 1000 innan, 500 efter. Älskar den!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2524118/images/2012/pic_187046591.jpg" class="image">


Praktik

Yoo! Idag var min första dag på praktiken. Tänkte att jag faktiskt inte skulle lägga upp nån status i fb "första dagen på praktiken! Guuuuud va kul", vill ju sticka ut lite sa'tt säga...

Det var hur som helst kul som attan! Packade ner täckbyxorna och vantar halv nio och vandrade i snön i 20 minuter till praktiken. Vågat. Oh I know! Barnen var as söta! För er som inte fattar praktiserar jag på en förskola. Nostalgi på farligt hög nivå när jag pratade gamla dagis minnen med min fd fröken (en man, som jag alltid kallade fröken).
Jag läste massa alfons åberg böcker för 3åring med sprucken läpp. Nutte.

Det var min dag de. 9 sånna till blir det. Nästa börjar i morgon prick 7. Mhm. Ska vara med på öppning. Spännish..

Den sjukt fula bilden nedan är resultatet av ett kreativt tänkande. "ska vi göra blommor?", det nappade ungarna på, men i slut ändan var det nog jag som dog av lycka (älskar pipränsare).


God morgon!

Har precis vaknat nu, lövly! Igår kväll var jag med Hanna och familjen. Vi såg på konungens återkomst. Tycker inte om dom filmerna, fattar ingenting haha... Vi gjorde cupcakes. Det gillar jag! Mycket mer än sagan om ringen!

Och i morgon börjar praktiken! Två veckor från skolan! Habba! Det ska bli riktigt spännande!


Att vara effektiv

God morgon!

Jag skulle egentligen gått upp nu, eftersom jag har sovmorgon till 10.10. Men jag gick upp en timme tidigare, fixade frulle, och satte mig och pluggade. Har prov på lärande&utveckling i morgon. Så det är dags att börja nu kände jag... Matte prov på fredag också. Döda mig jag vill inte! Skit matte (det är lite kul att jag har den absolut lättaste matten. Matte 1a1. Alltså inte ens matte 1. Lättaste delen av 1 har jag )!

Bye! Ville bara klaga lite...


Naglar

Tja!
Jag har kommit in i en period när jag målar naglarna like a mad womman. Det är crazy! Anedningen är att jag måste sluta bita på naglarna. Stackars små rackare alltså... Men, jag har kommit på mig själv med att inte bita på naglarna när jag har nagellack. Japp, ni fattar grejen va? Så nu ska jag i alla fall visa er grejer som är väldigt bra! Eller det tycker i alla fall jag :) Sen tror inte jag alls på mirakelgrejer, typ ".. får dina naglar att växa dubbelt så fort". Pff. Men det anske lurar naglarna? Vem vet?

1. Ta bort allt gamalt från dina naglar med nagellacks remover, sen tvätta händerna!

2. Fila naglarna. Jag klipper dom inte. Det försvinner så mycket, så fort då. Nej, tacka vettja nagelfilen!

3. Använd en "Buffing block". Eller vad det nu heter? Alltså en poleringsfil som du använder naglarna. Då blir ytan på dom mycket slätare och glansigare. Man kan köpa dom på H&M har jag sett, bara en liten hint.

4. Den här grejen är fräsig tycker jag! Den heter "myrrh oil". Hade aldrig hört talas om, men jag went wild och köpte den. Den luktar ciron! I alla fall, man tar ett lager på naglarna, men börja några millimeter längre upp, så att nagelbanden också får ett lager. Sen masserar man nageln och nagelbanden ett tag, tills det mesta av produkten har "sjunkit in" (förvunnit helt enkelt). Efter det tar du en manikyr pinne (den var skitig, så jag slängde den) och petar ner nagelbanden. Det är lätt nu, eftersom nagelbanden är mjuka.

5. POWERFLEX NAIL STRENGTHENER. Försök säga det snabbt. Kanske bara är jag som tycker det är svårt... För dom som inte förstår, så är det stärkande och gör naglarna lite hårdare. Inte permanent, men medans det sitter på. Jag tar två lager och låter det torka så länge jag orkar. Vanligtvis ca 2 minuter. Men försök att torka det längre, då blir det bättre! Trust me.

6. Nu är det time for some lacking my firends! Här är ett tips. Lacka med tre drag! Alltid! Ett i mitten, ett åt sidan, och ett åt den andra sidan. Förstår ni? Jag gör bara två drag på mina lillfingrar för att dom är så små. Och vissa (tex Sanna wee), kanske behöver dra fler gånger på tummen. Avgör det själva folks.
Jag kör nästan alltid två lager. Det blir snyggare då!

7. Topplack. Tre drag, två lager. Egentligen ska man ha baslack också, men jag använder bild 5 till det.

8. Nagelbandskräm och handkräm. Jag vet inte varför jag tar det sist, men om man inte tar det innan man lackar det, se då till att ta en tops eller papper och toska själva nageln, så att den är torr!

Tadaa!



Andra halvan

Tjabba tjena!

Hoppas alal ni har en kul fredagskväll! Mycket mat osv... Själv har jag smällt i mig en pizza, en barn vesuvio. Mumza är det ända jag säger om det. mumza.

Åh snart kommer min gullestjärt hem! Som jag har saknat dig Hännä! <3

Nu... till 2011, part 2.

September:

Jag hade då gått i ettan på barn och fritids programmet i kansk två veckor och vi började "bo in oss". Jag kom närmare många i klassen och fortfarande tycker jag att vi är en så härlig klass! Jag började också jobba på riktigt som ledare för en egen (!) grupp barn på uppsala flickorna! Hul kul!! Älskar't! Har lärt mig en hel del sen jag började kan jag säga! Juste, klippte mig i oktober! Rätt kort! Det var skoj!  Tyvärr finns det inte många bilder alls från den månaden :(. Men jag har för mig att dte var den månaden som jag tog ut tandställningen också! Det, det är ren lycka!


<3



Oktober:
Skolan flöt på utan speciellt speciella händelser. Började tänka på att skaffa iphone. Köpte en. Lämnade tillbaka den. Skulle vänta på iphone 5. Dum man är. Men det hände faktiskt otroligt lite. Drack nog så mycket kaffe som jag kan. Flera kaffekort. Jag  har inga bilder ALLS från oktober. Förstår inte hur jag inte kan ha en ända bild?

November:
Nu ni! Nu kommer det bilder! För på min systers födelsedag kom min vita iphone 4s(jag hade köpt den själv, men den kom på posten då)!! Jag dog, och dog och dog! All night long dog jag! Alla ni som har haft trasiga telefoner, ni vet hur det känns att helt plöttsligt ha en som funkar. Det är obeskrivligt!

Det hände en del trevligt i november har jag för mig. Träffade Danielle mer, vilket var jättekul!








December:

Poff, så blev det jul! Det här ået gick så fort, jag kan inte förstå det riktigt. Snart är jag 50. Poff poff.
Hur som helst, december är alltid kul och mysigt tycker jag! Men det var verkligen sjukt mysigt när min kära vän Amanda fixade advents-mys-bak-fika! Århundradets mysigaste!

Julen blev inte alls som vi planerat, eftersom morfar behövde gipsa foten stackarn! Men huvudsaken är att man är tillsammans tycker jag! Så det blev bra! Och Elsa som sydde ett fodral till morfars gips, söt hon är ibland alltså!
















Och nu är det ett nytt år. Nya möjligheter. Nya val. Jag ska försöka göra livet så bra som möjligt för mina vänner, familja och mig själv. Mina nyårslöften är att äta nyttigare (kommer inte hända), vara tyst på engelska lektionerna (det är någonting med det klassrummet. Det får mig att babbla. Som en tant) och sen har jag ett som är hemligt för nästan alla. Som jag verkligen ska försöka hålla. Ett svårt löfte.

Puss på er allihoppa! Ha en fortsatt bra fredagskväll nu! Ät mycket godis!





Om pommesfrites!

Hej och hallå!

Igår på upptakten av Uppsalaflikorna terminen, hade de en föreläsning. Om mat. Och då passade han som föreläste på att berätta lite om skräpmat... Tack. Nu kommer jag antingen aldrig äta pommesfrittes, eller så kommer jag alltid ha sjuk dåligt samvete. Jag vet inte hur många som vet det (säkert många) men det är tydligen inte potatis i dom. Det är typ wannabe-potatis pulver i. Och sen sjukt mycket fett. Sa'tt, alla ni friends till mig, som läser detta, snälla påminn mig om detta när jag vill in på Max och käka pommes med dipp. För jag kommet "glömma" det. Danke!


Året var 2011

Jag tänkte att jag skulle försöka gå igenom lite av 2011, bättre sent än aldrig :)

Januari:
Jag komme faktiskt inte ihåg så mycket av januari, jag tror att vi började med nationella prov bland annat. Kul minne. Sen så var det i januari vi åkte till Åbo (tror jag), några stycken från båda niorna som hade varit med i ett teater-musikal projekt. Det var jätte roligt. Fast det var kallt som satan.

Haha alla köpte ett mumintroll...

Februari:
Var den månad jag och min familj åkte till Kina för andra gången. Tio dagar i beijing. Underbart, kaos, fantastiskt. Vi hälsade på vår släkt där borta. Fick träffa minstingen, som bara var ett år då tror jag. Det är häftigt att man förstår barn och barn förstår en själv, trots att man inte kan ett ända ord på samma språk. Det enda han sa var "Bo bo bo", vilket betyder "nej, nej, nej". Gullig unge. Otroligt gullig kusin, lilla Rue.



Mars:
Oj, jag vet inte vad som hände i mars, har mycket olika bilder. Det var mycket mys dagar med Hanna. En hel del annat, både av det ena och det andra.




Jag och en fyraåring byggde en storslagen järnväg. Försök slå den.

April:
Jag klippte mig för första gången på två år i april. Inte mycket, men jag gjorde det. Jag tror att jag nästan var lite rädd innan. Men bara lite... Det var också nån hemmafester hos Karin. Jag vet inte om det var då, men nån gång hade vi också tacos krig.
Jag, min familj och mormor & morfar åkte till tyskland på påsklovet. Solade till och med då. Det fanns världens underbaraste turkisk och egypisk basu på stället vi bodde. Gymmade också. Gick sådär. Dog efter fem minuter hehe.


Hannas bad ass busted blick. Underbar!


Oh yes!

Maj:
Fyllde 16. Fick en gul "one pice" från Gina. Mamma allar mig kyckling varje gång jag har den på mig om någon vill veta. Det var inte långt kvar av skolan. Inte långt alls.
Jag fick låna världens snyggaste skor av min kusin till balen. Göör snygga var dom. Fick panik när jag hade repat dom haha. Hade bal också. Lite överskattat tycker jag, men också kul. Hade typ världens tråkigaste klänning från h&m. Fancy.




Juni:
Slutade nian. Craaaazy! Sjukt härligt! Grät mycket på avslutningen. Det var väldigt sorgligt. Fast kul. Allt sammtidigt.
I och med avslutningen började också sommarlovet. Ganska logiskt.
Och min älskade älskade bror tog studenten. Helt sjukt. Han är ju varken stor eller mogen? För mig har han fortfarande pecis börjat gymnasiet. Och om två och ett halvt år är det min tur.




Juli:
Det var då jag sommarjobbade. Tre veckor på ett äldre boende. Det var faktiskt jätte roligt! Älskar att jobba över huvud taget! Jag har nästan inga bilder alls från sommaren. Jag vet inte varför. Eller jo, det kan ju förstås vara för att min mobilen med alla bilderna somnade in. Skit mobil. Men i alla fall, både juni och juli var härliga månader. Var mycket hos patrik med massa vänner. Det var awsome!


Vi försökte poppa popcorn på brasan. Det gick väldigt inte bra (om man kan utrycka det så).




Augusti:
Jag var i Hannas stuga. Och det var faktiskt varmt! Vi låg och stekte i furudal "city". Lövly. Hittar inte bilderna men dom finns här. Vi var också på Gran canaria, men jag hittar inte mina bilder på det heller, så dom finns här Helt underbart! Stekte som få. Sen fasade jag inför skolstarten. Ville ha mer sommarlov.


Jag och min storebror tältade också på våran tomt när han hade fått ett nytt tält. Invigning på hemmaplan liksom. Vi rullade ihop våra madrasser (från sängarna) tillsammasn med täcken och kuddar och bar ut dom. Sjukt mysigt. Sen var det en annan sak att jag skulle upp på morgonen kl 7 och jobba. Inte lika mysigt.

Se där! Nu hittade jag lite bilder i alla fall! Detta är den mumsiga Hanna och våran soon to be mumsiga paj. Vi har nån tradition att varje gång jag komemr till hennes stuga sätter vi på oss stÖWlar (tänkt er utalet) och plockar bluubärris. Vi sjunger också när vi är i skogen. Högt som tusan. Måste vara en härlig syn...


Sådär, nu var sommaren färdig. Jag måste läsa färdigt min eneglska bok nu, så ni får resten av halvan om ett tag. Kramen!

Äta bör man annars är man hungrig (episk rubrik oh yes!)

Tjena mors! Konstig tid att blogga på... Men jag ska inte sova på ett tag för att vända dygnet genom att vara trött i morgon? På nått konstigt sätt... Jaja. Nu ni, nu ska ni få veta vad jag har gjort idag! Exklusivt här på bloggen... Wow!

Runt 15 tror jag, åkte vi några stycken på en trevlig biltur till en outlet för tallrikar (det där märket med många i:n, kommer inte ihåg vad det heter) och köpte tallrikar. Väldigt fina. Vi är väldigt nöjda. Sen kom jag en kvart försent till maxi där Linnea och Tove väntade, vi beslutade oss (efter ca en timme) vad vi skulle äta. Wok. Vi handlade allt, glömde inget som en bonus. Sen lagade vi wok, själva, utan recept. Och det blev faktiskt gott, väldigt gott! Det var helt enkelt the place to be. Sen tog maten slut (läs: jag skrapade rent grytan med en slev) och vi satte på en film, åt glass, grädde, maränger, sås. Shiiiiit!

Ja, det var min dag. Oh, juste jag åt frulle också. Deppigt mitt liv är. Nu ska jag ta bort sminket och myyyyyyyysa i mina sockor! Byeee!

Bonus: älskar att jag tog kort på maten, men inte på gurlsen. Hungrig.se


RSS 2.0